Als herinneringen plots verdwijnen….

Heel ons leven is een aaneenschakeling van momenten en gevoelens. Herinneringen maken we met foto’s statussen en we delen allemaal dagelijks onze leuke momenten met vrienden. Maar ook aandenkens aan de geboorte van onze kinderen ,ons huwelijk ,vakanties koesteren we met ons hart en ziel . Maar wat als dit alles nu eens op 1 seconde van tastbaar naar as zou gaan. Hoe gaan we dan reageren. Sommige herinneringen en aandenkens kan je niet meer terugkopen. En moest je dat kunnen dan is dat wellicht niet met hetzelfde gevoel als die eerste keer.

Zo kom ik bij de ervaring die ik had en meekreeg van Hilda . Hilda was dame van ongeveer 54 jaar en gelukkig getrouwd met Roger. Hilda belde me daar ze men gegevens had gevonden op internet. Ze wilde een afspraak maken voor een afdruk van haar en echtgenoot . De afspraak ligt me nog fris in het geheugen omdat het nog niet zolang geleden is dat ik haar op afspraak had.  Hilda contacteerde me via de telefoon en zou ter plaatste komen met haar man Roger.

De dag van de afspraak verscheen er een dame met haar echtgenoot. De afdruk was voor hun zo belangrijk en ik wilde uiteraard weten welk verhaal hier achter zat . Hilda had 4 kinderen 2 zonen en 2 dochters en 1 van haar dochters was al haar herinneringen kwijt en je raad het goed in een brand . Alles van haar kleinkinderen,dochter en schoonzus ging op in het vuur. Ze hadden niets meer door een kortsluiting in een elektrisch toestel. Hilda en Roger wilde de afdruk als geschenk gev aan hun dochter zodat deze toch terug beetje bij beetje kostbare en unieke herinneringen kon beginnen verzamelen . Want het enige wat de dochter had was haar gedachten aan de leuke reizen,hwelijken,geboortes maar niks meer om deze herinneringen te koesteren.Ik merkte aan Hilda dat dit voor haar zo belangrijk was en elk detail moest kloppen.

Roger die heel stil en meegaand was liet het allemaal gewoon gebeuren en werkte ook heel goed mee. Het is heel erg wat haar familie overkwam en ik wilde uiteraad ook helpen de dochter iets tastbaar te geven als herinnering aan haar ouders. Eerlijk … voelde me zelfs vereerd dat ze me hadden gecontacteerd hiervoor.De afdruk is gemaakt en staat te drogen voor het eindelijke resultaat zal er nog wa tijd overgaan daar alles op een natuurlijke manier gebeurt . Maar de eerste stap voor Hilda om herinneringen te creeren is alleszins gelukt.En ik ben ervan overtuigd dat er nog velen gaan volgen….making mermories daar gaat het trouwens om in ons leven.

Xjes en

Hyacintha