De madam met de ring…

 

De madam met de ring….

 

Het zal je maar overkomen de mama van je beste vriendin is ongeneeslijk ziek en je wil je vriendin helpen ,steunen en er altijd voor haar zijn. Maar toch je doet dit allemaal maar voelt dat je nog meer voor haar wil betekenen dan alleen die steun .

Dit overkwam een hele lieve dame uit Limburg . Ze steunde haar vriendin door dik en dun maar toch wilde ze nog meer kunnen betekenen .Ze ging op zoek naar dat ene dat ze nog zou kunnen doen en kwam bij ons terecht .

In het grootste geheim boekte ze vanop afstand een handcasting voor haar vriendin met haar mama

Haar vriendin werd op de hoogte dat wij de afgesproken dag kwamen en zo gezegd zo gedaan wij op verplaatsing naar het verre Limburg .Bijna aan de Nederlandse grens .

We werden daar heel warm ontvangen door een hele vriendelijke zachte dame die ons naar de mama in kwestie begeleide .

Ik een mooie warme huiselijke omgeving die enorm warm aanvoelde door de liefde en genegenheid die in die familie aanwezig was zat in een kamer in het bed een dame met een mooie warme glimlach

Die dame had de beslissing genomen om euthanasie te laten doen . De dochter de vriendin dus van de dame die ons boekte stond aan de kant van het bed in een prachtige blauwe jurk. De mama een dame van leeftijd lachte ons vriendelijk toe . Ze was zo enthousiast dat we van hen maar liefst hand  in hand een beeld gingen maken .

Ze had nooit durven hopen dat er van haar een standbeeld kwam 😊 .Maar het is geen standbeeld op de Meir maar het was een begin dat haar een enorm goed gevoel gaf.

We gaven de professionele uitleg over hoe en wat en gingen aan de slag .. maar toen…de mama had een ring gekregen als ze 18 werd . De ring was zo belangrijk dat we al we in de kamer rondkeken dat ze overal die ring aanhad . Maar zei ze … ik euh … krig die ring niet meer aan .. en ik hoorde de droevigheid in haar stem .

Ik die altijd denkt dat het gaat niet bestaat niet is .. zei ga die ring maar eens halen tegen haar dochter ze gaat die nu wel aankrijgen . De dame keek me bedenkelijk aan . Ik nam een groot risico door men levensmotto weer door te trekken he maar ja that’s me. De dochter kwam met de ring binnen en ik hield men adem effe in …. Jaaaaaaaaaaaaaa hij paste . De dame glunderde want haar ring kon mee in de afdruk en dit zou mee in het beeld staan haar beeld .

Ik kreeg kippenvel en we maakten de afdruk .. de dame die zich niet goed voelde liet niks merken en was zelfs nog bezorgd om mijn rug . Was het niet te zwaar en meisje het gaat toch waren de zinnen die ze me regelmatig zei .

De afdruk lukte en we gingen naar huis maar moesten wel eerst een kopje koffie drinken bij haar dochter en gezin.

Dat deden we de koffie smaakte en ik ging achteraf de dame nog een goedendag zeggen .

Ge hebt toch een koekje gehad he bij de koffie ? Want anders ga je  maar nog eentje drinken .

Ik lachte en zei ja mevrouw ik heb een koekje gehad .

De dame liet om me een indruk achter en toen we de afdruk uitpakte was de letter in haar ring zo gedetailleerd en wist ik dat het zo moest zijn.

Het handbeeld aan de madam met de ring in vh weekend opgehaald door de vriendin en de dochter van de dame .

En beiden waren ze super gelukkig en ik zei ik ga een blog schrijven over u mama want ze is de madam met de ring .

 

Bedankt aan de vriendin om beroep te doen op ons want een tatsbare herinning zegt zoveel meer .

Warme groetjes

Hyacintha xxx