De reden van dit alles …ben jij Tom .

Goedemiddag, 

Is een tijdje geleden dat ik nog eens een blog schreef. Eerlijk, is me dat door de drukte nog niet gelukt. Maar ik wilde vandaag op deze speciale dag iets met jullie delen dat plots heel men leven op zijn kop deed staan. Zoals jullie allemaal intussen al weten schrijf ik deze blogs om dingen met jullie te delen ervaringen en verhalen. Nu vandaag op 09/05/2019 is dit eventjes anders ik ga  mijn verhaal met jullie delen : Ik ben een persoon die haar hart op haar tong heeft en me niet schaamt voor men rugzak. Want die heeft iedereen , de ene al wat zwaarder als de andere maar dat heb je in het leven helaas niet te kiezen , je neemt wat het leven je geeft.

Vandaag is het de herdenkingsdag van men partner die me op 09/05/2001 plots verliet. Ik was 24  jaar en smoorverliefd op een jonge man uit de Kempen. Ik woonde in het begin van onze relatie zelf nog in het Antwerpse en hij was vrachtwagenchauffeur binnen -en buitenland. Daar het praktisch bijna niet vol te houden was verhuisde ik op een vrij snelle periode in onze relatie naar Herenthout en gingen we samen wonen. Smoorverliefd was ik , we leerden elkaar kennen via een blind date en de vonk sprong over. Die vonk bleef tussen ons en groeide met de dag. Hij was heel goed voor men zoontje uit men eerste relatie en hij nam alles wat er toen aan de gang was ook gewoon bij .Hij zag me graag. Hij leerde me het leven op den buiten zoals hij altijd zei en ik was die van het stad . We gingen in een oude boerderij wonen en onze relatie ging zijn gangetje.Op een dag in mei ik was net men vader verloren aan een slagaderbreuk. Moest hij met zijn vrachtwagen nog een vracht gaan wegdoen en zou hij op tijd terug thuis zijn. Hij wilde als avond eten spaghetti zoiets vergeet je nooit meer.

Hij vertrok s ochtends zoals altijd heel vroeg ik stond voor hem mee op voor hem was niks teveel. Als je iemand graag ziet doe je da nu eenmaal.. Hij gaf me vluchtig een kus en vertrok .. de laatst kus ,,blijkt achteraf. Ik maakte me klaar deed men dagelijkse dingen en belde hem tegen 10,00 u om te vragen hoe het met hem ging. Het ging goed hij was bijna terug in Geel op de E313 en zou die dag die bloedheet was ook op tijd thuis zijn. Ik vroeg bevestiging of hij zoals hij s morgens gezegd had spaghetti wou want dat kon al eens wijzigen. Zoals bij veel mannen heb ik met de jaren ondervonden. we namen afscheid aan de telefoon en ik zei tot straks … De dag ging gewoon verder en was heel heet die dag. Daar ik s middags nog niks van hem gehoord had besloot ik maar eens terug te bellen. Alles stond klaar om aan het eten te beginnen.

Ik belde en kreeg zijn voicemail. Ik mezelf van geen kwaad bewust ging nog eventjes naar de winkel want was iets vergeten . Ik kwam  in de plaatselijke supermarkt en een jongen die me kende en daar werkt zei amai, seg er is een ongeval gebeurt met enkele vrachtwagens en een jongen van Herenthout. Ik me nog steeds van geen kwaad bewust zei van amai krijg dat maar thuis .Ik reed naar huis en bleef wachten op Tom.  Om iets voor 18 u kwam de rijkswacht opgereden met de mededeling dat Tom een ongeval gehad had en ter plaatste overleden was. Hij was achteraan op een file ingereden die veroorzaakt was door een ongeval vooraan in de file door een vrachtwagen die van de brug was gereden.  Ik wist niet wat ik hoorde en geloofde het eigenlijk ook niet direct. Maar we moesten mee naar Herentals voor indificatie van zijn lichaam en waar we voor vreesde was zo . Mijn partner die t leven had gelaten in een stom ongeval. Mijn leven stond STIL. Al onze dromen stuk op een paar seconden . De persoon die ik toen hij s morgens vertrok graag zag om wie hij was en hoe hij voor mij en men zoontje zorgde was er plots niet meer . Weggerukt door een stom ongeluk. Als je een relatie stopt dan is de liefde over en gaat iedereen zijn eigen weg.. helaas is mijn liefde voor hem niet gestopt en nam hij wellicht zonder het zelf te willen zijn eigen weg . Hoe geef je dit een plaats .. eerlijk NOOIT .

Dat heeft enkele maanden geduurd voor ik alles weer op een rij had en daar ik iemand ben die niet opgeef ben ik verhuisd en ben ik een heel nieuw leven begonnen. Hij heeft men liefde meegenomen .. we zijn jarig dezelfde dag en ik weet dat hij altijd naast me staat . Klinkt stom he maar het is dat idee dat me laat doorgaan. Ik wilde niet aan de pillen drank, drugs ,gokken enz dus ik moest iets vinden om men verdriet van 3 belangrijke personen in men leven een plaats te geven . Dus ik kwam bij Hand en Bodycasting ik ging mensen iets tastbaar en uniek geven omdat ik zelf dat niet heb van hen maak ik dat met heel men hart voor anderen. Ik ondervond zelf dat iets heel snel er niet meer kan zijn en je ontnomen kan worden. Hij is de reden en de moter achter al men werken de drive die ik heb om alle stukken verhaal per verhaal af te werken dat is hij en men vader en dochter zij zorgen ervoor dat ik anderen wel blij kan maken met iets uniek en tastbaar. Want door hen leg ik er men hartje in. Dus dit is een stukje van men rugzak en de reden dat ik huwelijken,palliatieve,mortuarium ,gezinnen , paarden en honden doen. Want ik wil dat anderen hun geliefden wel kunnen koesteren. En ik hoop dat ik dat voor jullie mag en kan betekenen. 

Xjes Hyacintha