“Een Ster in het Universum van mijn Hart: de Onuitwisbare Rol van Mama”

Goedemiddag ,

Helaas heb ik zelf al jaren geen contact meer met men Mama maar wilde dit wel vanuit men hart met jullie delen.

 

Elke persoon die je in je leven tegenkomt, speelt een unieke rol, maar de rol van een moeder is onvervangbaar. Een moeder is de eerste aanraking die we voelen, de eerste stem die we horen, en de eerste blik die we in de ogen zien. Een moeder is een fundament van liefde, zorg en begrip. En zelfs wanneer de banden verbroken zijn, of als ze een ster in het universum is geworden, blijft haar invloed onuitwisbaar.

Het is van onschatbare waarde om een moeder in je leven te hebben. Ze is degene die ons de weg wijst wanneer we ons verloren voelen, degene die ons optilt wanneer we struikelen, en degene die ons aanmoedigt om altijd het beste uit onszelf te halen. Een moeder is een kompas dat ons altijd naar huis leidt, ongeacht hoe ver we afdwalen.

Een moeder verdient meer dan een standbeeld. Ze verdient een monument van dankbaarheid in het diepste van ons hart. Ze verdient onze erkenning voor de slapeloze nachten, de bezorgde dagen, de tranen, het lachen, de lessen en de onvoorwaardelijke liefde. Elke moeder is een heldin op haar eigen manier, een stille krijger die het beste voor haar kinderen wil.

Het verlies van een moeder is een van de meest pijnlijke ervaringen die iemand kan doormaken. Het voelt alsof een deel van je hart is weggenomen en in de hemel is geplaatst. Maar het prachtige aan moeders is dat zelfs wanneer ze er niet meer zijn, hun liefde blijft bestaan. Ze wordt een ster in het universum van ons hart, die ons begeleidt en ons de weg wijst in de donkerste nachten.

Als je om welke reden dan ook geen contact meer hebt met je moeder, wil ik je dit vertellen: het is nooit te laat om de brug te herstellen. Het is nooit te laat om te zeggen: “Mama, ik hou van je. Mama, ik heb je gemist. Mama, je bent belangrijk voor me.” Moeders hebben een buitengewoon hart dat altijd open staat voor hun kinderen.

Maar soms kunnen de omstandigheden gecompliceerd zijn. Soms kunnen de wonden te diep zijn. En dat is oké. Het is belangrijk om te onthouden dat liefde en waardering voor je moeder niet altijd betekent dat je een perfecte relatie moet hebben. Het betekent dat je haar waardeert voor het leven dat ze je heeft gegeven, voor de lessen die je van haar hebt geleerd, en voor de liefde die ze in je hart heeft geplant.

Of je moeder nu dichtbij is, ver weg, of een ster in het universum van je hart, zij blijft een belangrijke persoon in je leven. En de liefde die je voor haar voelt, blijft bestaan. Het kan veranderen, evolueren en transformeren, maar het verdwijnt nooit. Het is een liefde die overbrugt, geneest en inspireert.

Dus koester de herinneringen, koester de lessen, en koester de liefde. Hou vast aan de ster in het universum van je hart en laat haar licht je begeleiden. Zij is de lente die je leven heeft gezaaid, de zomer die je heeft doen bloeien, de herfst die je de schoonheid van verandering heeft geleerd, en de winter die je de kracht van volharding heeft bijgebracht.

Mama, deze woorden zijn voor jou. Voor de moeders die nog bij ons zijn en voor de moeders die sterren zijn geworden. Voor de moeders die we elke dag kunnen omhelzen en voor de moeders die we in onze dromen ontmoeten. Voor de moeders die we kunnen bellen en voor de moeders die we in onze harten horen. Jullie zijn de ware heldinnen van ons leven.

En aan de kinderen van deze moeders, vergeet niet dat je altijd een stukje van je moeder in je draagt. Haar liefde, haar kracht, haar wijsheid. Ze is altijd een deel van jou, net zoals jij altijd een deel van haar was.

In het einde, is er geen einde. Er is alleen liefde die blijft voortbestaan. Een liefde die sterker is dan tijd en ruimte. Een liefde die zelfs sterren kan overbruggen.

Dus, kijk omhoog naar de sterrenhemel en vind daar de glinsterende liefde van mama. Voel haar aanwezigheid, haar warmte, haar liefde. Ze is er, in elk vallend sterretje, in elke zachte nachtelijke bries, in de stille echo van je eigen hartslag. Ze is er, ze is hier, altijd en overal.

En onthoud: de liefde van een moeder is als de zon – zelfs als je haar niet kunt zien, is ze er nog steeds, ze schijnt nog steeds, ze houdt nog steeds van je. En dat zal ze altijd blijven doen. Want dat is wat moeders doen. Ze houden van ons, tot in de eeuwigheid en verder.

Fijne Moederdag iedereen xxx

Hyacintha