“Een tastbare herinnering: waarom handbeelden meer zijn dan alleen een beeldhouwwerk”

 

Hallo iedereen,


Het verlies van een geliefde aan een slepende ziekte is een van de moeilijkste dingen die iemand kan meemaken. Het kan een lange en zware strijd zijn, zowel voor de patiënt als voor hun familie en vrienden. Na zo’n intense ervaring is het belangrijk om te rouwen en te verwerken, en het kan soms lastig zijn om de juiste manier te vinden om dat te doen.

Onlangs spraken we met de familie van een dame die haar partner verloor aan een slepende ziekte. Ze vertelden ons hoe belangrijk het voor hen was om een tastbare herinnering te hebben aan hun geliefde. Na veel overweging kozen ze ervoor om handbeelden te laten maken van hun partner, als een manier om zijn aanwezigheid en herinnering levend te houden.

Als experts in bodycasting weten we hoe belangrijk deze ervaring kan zijn in het rouwproces. We hebben al meer dan 5 jaar ervaring met het maken van handbeelden en hebben gemerkt dat het een positieve impact kan hebben op mensen die rouwen om het verlies van een geliefde. Het is een manier om verbonden te blijven met de herinnering van de persoon en om hun aanwezigheid te voelen, zelfs als ze er niet meer zijn.

We hebben ook gemerkt dat mensen soms te lang wachten voordat ze handbeelden laten maken. Rouwen en verwerken kost tijd, en het kan moeilijk zijn om de stap te zetten om een tastbare herinnering te maken. Maar we willen graag benadrukken dat het niet altijd een herinnering hoeft te zijn, het kan ook een mooi en uniek moment zijn.

Het maken van handbeelden is een prachtige ervaring die je samen kunt delen met familie en vrienden. Het kan een moment van verbondenheid en liefde zijn, een manier om samen te rouwen en te verwerken. Het is een kans om iets tastbaars te hebben dat je altijd bij je kunt dragen en dat je herinnert aan de mooie momenten die je samen hebt gehad.

Dus als je iemand hebt verloren aan een slepende ziekte, of als je gewoon op zoek bent naar een unieke manier om een geliefde te herinneren, overweeg dan om handbeelden te laten maken. Het kan een moeilijke stap zijn, maar het kan ook een prachtige en waardevolle ervaring zijn die je altijd bij zal blijven.

 

Bovendien kunnen we ter plaatse komen om de handbeelden te maken. Dit betekent dat we naar de locatie van de familie gaan en ter plaatse de handen van hun geliefde kunnen vastleggen. Dit maakt de ervaring nog unieker en persoonlijker

 

Warme groetjes,

Hyacintha