Hoi iedereen,

Ik hoor elke dag verhalen van klantjes maar nu wil ik mijn verhaal met jullie delen.

In 2007 woog ik 165 kg en moest ik van de dokter vermageren maar eerlijk ik had altijd een jo jo effect en moest op een korte tijd van de dokter toch wel wat kilo’s kwijt.. Ik zag niet direct de mogelijkheid om dat te verwezelijken. Dus de arts zei ik citeer .. mevrouw het is heel simpel het is afvallen of doodvallen. Ik had toen al een zoontje van 3 en was alleenstaande dus euh.. dan is het afvallen maar hoe ?Dus de dokter stelde een maagband voor . Tuurlijk ging ik akkoord en werd ik voorzien van een maagband . Uiteraard met de voorgaande onderzoeken enz.. en de zin  die ik nooit meer vergeet .. Hyacintha je leven ga heel erg veranderen . Niks was minder waar… Ik vermagerde op een jaar 70 kg en op een moment bleef ik stabiel op 75-80 dat vond ik best oke . Nu uiteraard ook vel enz krijg je teveel en ook dat moest ik dan operatief laten verwijderen wat ik ook gedaan heb .  Operatie van 7 uurtjes pfff en ik heb een hemelse schrik van narcose maar ja t moest he . 

Ik kon heel beperkt eten .. echt geen brood,geen pasta ,geen rauwe groenten , fruit want als ik dat deed was ik misselijk  dus genieten van lekker eten was er niet meer bij eten was eigenlijk een ramp maar we leerde ermee leven. Een tijdje heel veel chips,een tijdje heel veel camenbert,in de winter elke dag verse soep enz.. dat was men leven. Ik voelde me goed maar ja wij belgen zijn mensen die horeca graag bezoeken dus ik meed een diner want voor mij was er niet veel aangenaam aan.Dus ik weigerde dat telkens . Wat voor je sociale leven niet echt bevordelijk is . Maar ja .. ik had hiervoor gekozen.

Jaren ging het goed tot vorig jaar in Maart 2020 ik last kreeg van reflux s nachts man dat is pijnlijk niet te doen . Slapeloze nachten en ik vond dat het tijd werd om na een tijdje toch de huisarts eens een bezoekje te gaan brengen. Ik ben iemand die altijd te laat gaat maar ja daar is nu ook verandering in gekomen en jullie zullen straks wel lezen waarom.. Dus bloedafname enkele maanden na elkaar medicatie en de reflux bleef.. pfff ja dat is van de stress ? Euh stress dat wil zeggen dat ik voor 2020 nooit geen stress gehad heb dan ? Ik woog op dat moment 79 . Dus om de 3 maanden ging ik op controle naar de huisarts ik zag men gewicht met 2 kg per week minderen . Ik gaf maanden meer over dan ik at en ik vermagerde zienderogen.

Ikzelf en men gezin hadden het niet direct door maar mensen begonnen me erover aan te spreken . Dan begin je u wel wat zorgen  te maken hoor . Ik woog op 9 juni nog 64 kg en ben 1m68 groot . Ik moest daar ik bleef vermageren op 9 juni naar de specialist . Een rx van men maag laten maken. Bah bah ik stond daar niet voor te springen maar het moest geen weg naast ik vermagerde te fel en werd te zwak. En te mager vind ik eerlijk bij mezelf ook niet mooi. 

Ik ben ook een heel moeilijk mens als ik zo dingen moet laten doen .. waarom? uit angst ja echt op dat vlak heb ik een klein hartje en wil ik daar gerust voor uitkomen. 

De verpleegster die me meenam zag dat ik zo zenuwachtig was als iets en stelde me op men gemak. Ik dacht ach ik ga da hier eens rap doen en dan zien ze dat er niks mis is en kan ik naar huis. Dat zal wel stress zijn. Euhm.. was t maar … Ik dronk dat goedje dat u maag en slokdarm laat kleuren op rx en ik deed alle moeite  het binnen te houden . Ik dronk amper dus dat was een hele opgave maar met de nodige commentaar en stress deed ik het . 

Direct erna moest ik bij de maag en darm specialist zijn . Ik kwam binnen en  hij zei hoe is t ? Ik zei bwa dat valt wel mee och zei hij ik zien al wat er aan de hand is … u slokdarm werkt niet meer en u maagband moet er dringend uit . Morgen als het kan… euh… neen meneer ik heb tijd in September morgen past me niet echt.. ik was zo ik schok van wat hij zei .. had ik dat goed verstaan men slokdarm dood ? Dus het was dringend ? 

Wat inhoud dat men spieren in de slokdarm niet meer werken en ik moet eten op zwaarte kracht.. en daar op dit moment nog geen enkele behandeling voor is maar door men maagband te verwijderen die gelost was en over  men voormaag aan het zakken was en levensgevaarlijk is zou moeten beteren .Tja daar zit je dan een gezin , een zaak gelukkig en ineens dit .. ik ben me ervan bewust dat er mensen zijn die ergere dingen meemaken en daar heb ik alle respect voor maar op dat moment zag ik het ook niet meer .. Maar optimist zoals ik ben vroeg ik wat er moest gebeuren . De arts legde me dat allemaal heel goed uit en op 17/06 was het de dag. Week stress niet slapen en bang en lastig en helemaal niet aangenaam om mee om te gaan . Ik maakte me zorgen .. grote zorgen .. wat als t misgaat? wat als ik niet meer wakker word ? wat men gezin en kinderen ? Als mama of papa spoken er dan 1000 dingen door je hoofd maar je laat het niet zien want je wil niemand angstig maken .

Door de corona maatregels mag er ook niemand mee dus amai ik pompte al men moed bij elkaar en melde me op 17/06 aan om 9.30 . Man  man maagpijn en hartkloppingen als dat maar goed gaat dacht ik . Ik heb zelf ene  handbeeld van mezelf in de studio staan want stel dat het misging dan hadden men kinderen niks . Niks om vast te nemen niks om te koesteren . Stom he maar eens te meer besef ik waarom men job meer is als een job..; het is een stuk een investering voor de rest van je leven voor je familie gezin en ook leuke momenten kunnen vast gelegd worden . Ik ga nog effe verder met men geweldige dag .. dag dat Belgie tegen Denemarken speelde 🙂 . ik werd geopereerd van 11.30 kwamen ze me halen en om 16.00 was ik terug op de kamer ik was wakker .  ik belde als eerste naar men jongste zoontje die ook heel ongerust was . Mama ge moet wakker worden he !! ja schat ik ga daarvoor zorgen .. beloven heb ik niet gedaan want een belofte aan een kind mag je niet breken . Ik woog de dag van de operatie nog 62 kg. Veel te mager maar wel klaar om sterker te worden en gezonder te leven . 

Alles is goed verlopen en beetje bij beetje leer ik nu terug eten . Echt er zijn dingen waar ik niet eens de smaak meer van kende .. ik die elke dag een verhaal hoort van klantje leuke en minder leuke had nu een eigen verhaal . Waarom wil ik dat met jullie delen ? Omdat er altijd iets op je pad kan komen dat je niet verwacht en waar je totaal niet van wist dat het bestond .. eerlijk ik wist niet eens dat er spieren in men slokdarm zitten die het hebben opgegeven . Moet me niet beter voordoen dan dat ik ben .. ik weet alleen dat ik sindsdien ik met nog meer passie en liefde mensen hun werk maak en met alle tijd en liefde naar jullie verhalen luister hoe leuk of droevig dan ook .. want we zijn allemaal mensen ,rijk of arm dik of dun iedereen zijn verhaal … 

Op dit moment sterk ik elke dag meer en meer aan en rust ik nog wanneer men lichaam het zegt .. ik hoop snel 10 kg bij te komen . En binnen 3 maanden gaan ze de slokdarm testen . En dan ben ik misschien iets ronder maar daarom zeker niet minder gelukkig.

Wat er ook  is praat erover ..

We zijn er voor elkaar … 

Warme groetjes ..