En soms gaat het gewoon niet…

We worden allemaal ouder of we het nu willen of niet het is nu eenmaal zo. De ene persoon gaat er beter mee om dan de andere. Elke dag leren we bij maar we merken dat iets aanleren niet meer zo vanzelfsprekend is als vroeger. En iedereen van ons vergeet wel eens iets. Niemand is perfect want perfectie bestaat niet . Ik vind  dat iedereen uniek is op zijn eigen manier. Maar dat brengt me bij men volgende ervaring. Een vrouw mailde me om te vragen of een handbeeld mogelijk was van iemand met dementie. Ik had dat nog nooit gedaan maar daar ik elke uitdaging aanga wilde ik het wel proberen. Ik persoonlijk was er nog nooit mee in contact gekomen.

Het  was ver van men bed show maar dan ineens lag het op men bed, dus moest ik ook enkel opzoekingen doen van hoe ik dit zou aanpakken. Het ging over de dame haar papa die opgenomen was in een verzorgingstehuis en ze wilde zo graag een afdruk van haar mama en haar papa samen. Zo gezegd zo gedaan . Ik boekte de afspraak en enkele dagen later ging ik ter plaatste . Ik had alle gegevens gekregen en begaf me naar de kamer in het verzorgingstehuis. Als ik zulke dingen ga doen vraag ik altijd wel of er toelating is van het tehuis of ziekenhuis want we zijn wel met mensen bezig en dat dient correct te verlopen. Ik klopte aan de deur van de kamer en daar zat een bejaarde man in zijn sofa.

Zijn echtgenote was ook al aangekomen en ik gaf de uitleg zo goed mogelijk en haalde de man aan zodat ik hem helemaal mee had . Alles ging vlot en volgens de dochter had meneer een heldere dag dus dit zou lukken.Om het meneer niet te lastig te maken en te zorgen dat hij in zijn zetel kon blijven zitten oefenden we daarvan de afdruk. Mevrouw wilde enorm graag die afdruk en zo graag dat ze een beetje zenuwachtig werd. Door het gedrag van zijn echtgenote begon meneer ineens helemaal anders te reageren . Als ik ergens ben en om welke reden dan ook zie ik dat het niet ga lukken maak ik de afdruk ook niet.

Meneer werd een beetje boos op me en ik merkte dat het niet ging gaan . Dus ik pakte men spullen in en vertrok .. zonder afdruk .. men blogs moeten niet altijd gaan over dingen die gelukt zijn .. ben helaas niet perfect en uiteraard als iets niet lukt heb ik er een slecht gevoel bij omdat je mensen dat zo graag wilt geven. Maar soms is het te laat en kan er geen afdruk meer genomen worden en daarom als je iets graag wilt om welke reden dan ook stel niet uit te morgen maar doe het het vandaag wat het ook is.

Ik denk nog vaak aan deze afspraak omdat ik precies gefaald heb . En misschien zijn er die zeggen van allee nu is dat niet gelukt hoe kan dat nu…en dan denk ik het ziet er allemaal simpel uit maar helaas moet ik met verschillende factoren rekening houden en als er in al die + enkele – zitten dan houd het helaas op . Ik werk vanuit men hart en als men gevoel niet juist zit lukt het niet.Ik moet ook maar zo eerlijk zijn om dat toe te geven ben niet god de vader en kan soms geen wonderen verrichten .Gelukkig heb ik dit nog maar 2 x meegemaakt . En elke afspraak is een uitdaging .

XX

Hyacintha