Friends better than …

Hey Iedereen , wat fijn dat jullie zo talrijk de blogs over men ervaringen lezen . Hopelijk hebben jullie er iets aan en gaan jullie misschien ook anders denken over hoe en wat in het leven. Nu vandaag ga ik het hebben over iets dat in mijn leven heel belangrijk is … Vriendschap.. 

Zoals enkelen onder jullie misschien al wel weten heb ik geen familie meer . Of laat het ons zeggen ik hoor om welke reden dan ook niet meer bij de familie. Ik ben er helaas na jaren nog steeds niet achter wat de reden is tot de breuk met zowel de famile van men vader dan als met de familie van men moeder. Jaren heb ik geprobeerd daarachter te komen maar na enkele pogingen om terug contact te zoeken heb ik het dan maar opgegeven. Neen ik ben zeker geen opgever maar als er eenrichtingsverkeer is dan is het niet zo  evident. Ik heb nog wel een mama een schat van een vrouw maar ook hiermee heb ik al jaren geen contact meer . Ik denk nu een jaar of 7 . Mijn moeder en ik hadden nooit echt een goede band daar men opvoeding grotendeels gedaan is door men grootouders maar dat neemt niet weg dat ik men mama heel graag zien. Ze weet dat ook maar ze heeft zelf beslist geen contact te hebben met mij of haar kleinkinderen. Welke reden zij daarvoor heeft dat weet ik jammer genoeg ook niet maar ik hoop dat ze me deze ooit zal vertellen als is het op haar sterfbed.Maar door dit te vertellen wil ik gewoon duidelijk maken dat ik wel geen familie meer heb maar wel heel veel goede vrienden. Mensen die men familie eigenlijk een beetje vervangen . Vriendschap speelt in men leven een hele grote rol. Op feestjes van men zoons nodig ik vrienden uit ipv familie want daar heb je anders ook niks aan. Dus ik vul dan die leegte met mensen die me warmte liefde respect en een goed gevoel geven. 

 

Zo kom ik bij men volgende aanvraag die ik ontving via whatsapp waar ik 24/24 bereikbaar op ben voor al jullie vragen en verhalen .

Ik kreeg een aanvraag om 23.00 s avonds van een dame van ongeveer me leeftijd. Ze wenste een afdruk te laten maken van haar en haar vriendin. Super !! ipv koppels eens twee dames in men atelier . We maakte de afspraak op een zondag daar dan beiden dames vrij hadden . Zo gezegd zo gedaan de dag van de afspraak stonden er 2 aangename dames aan men deur . Ze hadden er zin in want je steekt niet elke dag je hand in een emmer met brij zoals zij dat omschreven. De band tussen deze twee dames was zo intens dat ze precies een tweeling leken. Ze hadden dezelfde kledingstijl ze hadden zelfs dezelfde stralende lach . En lachen ja dat konden ze .. voor mij heel aangenaamom met zulke mensen te mogen werken . De dame die de afspraak boekte zei me dat ze elkaar jaren geleden hadden leren kennen bij de bakker . De ene dame werkte er en de andere was er klant .. ze spraken af na het werk en in de weekends en ook hun echtgenoten werden vrienden. De andere dame begon toen ook te vertellen ze had een hele zware tegenslag gehad en er was maar 1 dame die haar door dik en dik steunde en dat was haar vriendin. De dame haar echtgenoot is  ongeneeselijk ziek en dat had effect op heel haar leven. Maar haar vriendin bleef haar steunen en gaat  mee naar de behandelingen van haar vriendin haar man als steun. Niks of niemand kwam tussen die twee dames un vriendschap . Daarom wilde ze een beeld stevig hand in hand in brons afgewerkt en dat zou een plaats krijgen in de inkomhal van de zaak die ze binnekort samen openen. Ik wens ze alleszins heel veel succes en echte vriendschap overwint alles …Ik begreep waarom de band zo sterk was .. beiden hadden ze nog wel familie maar dat is anders en zoals ik altijd zeg .. familie kan je helaas niet kiezen .. vrienden wel …dus koester ze want echte vriendschap ik onbetaalbaar en je bent een heel rijk persoon als je goede vrienden hebt …

xjes

Hyacintha