grootouders-2000x1500

Grootouders … onbetaalbaar en onvervangbaar..

Zoals ik jullie beloofde ga ik jullie beetje bij beetje een deeltje van mezelf prijs geven.Wie ik ben en waarom dit alles zo vanuit men hart gebeurt .
Ik werd grootgebracht door mijn grootouders , 2 schatten van mensen die met heel hun hart en ziel voor me gezorgd hebben. Helaas heb ik men grootvader op 69 jarige leeftijd moeten afgeven aan een plots overlijden .Hij was men alles, ik mocht er alles van en was zijn prinses.Mijne bompa stierf als ik 16 was.
Net op de dag dat de lente begon.

Nu waarom vertel ik jullie dit ?

Omdat ik een enorm zwak heb voor grootouders die alles doen voor hun kleinkinderen.
Omdat de band van grootouders en kleinkinderen hechter kan zijn dan de ouders.
Nu omdat die band zo hecht is wil ik dit eventjes vertellen…

Op een dag kreeg ik een berichtje van Kimberly een jonge vrouw uit het Antwerpse. Haar ouders woonde bij haar in en ze had een dochtertje van 8 Cindy. Haar ouders betekende zoveel voor haar en haar dochtertje dat ze een afdruk wilde laten maken van haar ouders met hun kleindochter, zodat als Cindy oud genoeg was en de grootouders zouden er niet meer zijn ze toch nog een stukje had om te koesteren buiten de herinneringen dat ze al reeds hadden.

De dag van de afspraak leerde ik 2 dynamische bejaarde mensen kennen en een dochter die enorm veel deed voor haar ouders en vise versa. Mensen waren niet ziek ofzo maar ze besefte dat er ooit een moment kwam dat ze er niet meer voor hun dochter en kleindochter zouden zijn. Dus waarom die hechte band nu niet vastleggen in een beeld. Ik maakte een beeld van 4 handen.

Met de betekenis oma en opa hand in hand en de handjes van cindy er rond. Cindy die haar grootouders ondersteunde.
Prachtig resultaat.

Hiermee bedoel ik ik heb niet alleen zielige belevenissen ook gezonde mensen zijn bij me welkom.
Want helaas is niks voor eeuwig…
xjes Hyacintha