Het begin van iets heel mooi…

HOE HET ALLEMAAL BEGON…

Het ondernemen zit me in het bloed,, met een papa die enkele horecazaken had en een mama en die een traiteurszaak had wist ik al heel vroeg dat ook ik ook eens iets ging ondernemen .

Maar wat … dat is me heel lang een raadsel gebleven …

Aan de basis van mijn hand- en bodycast reis ligt een droevige herinnering. Al op jonge leeftijd heb ik op korte tijd het verlies van zowel mijn levenspartner in een verkeersongeval als dat van mijn vader en dochter meegemaakt. Dat veranderde me als persoon enorm . Daar stond ik dan alleen met men verdriet . Hoe ging ik hiermee om ,hoe ging ik dit allemaal een plaats geven. Daar ik iemand ben die niet over gevoelens kan praten en absoluut geen verslaving wilde kweken of in een depressie geraken moest ik men verdriet omzetten maar in wat ,dat is me jaren onduidelijk geweest: Ik ging regelmatig naar het kerkhof ,brand nog steeds kaarsjes bij hun foto maar iets tastbaar had ik niet.

Ik ben zelf nogal een gevoelig iemand en een koude grafsteen of een foto dat vind ik toch niet wat het zou moeten zijn .Als er iemand van ons heengaat willen we iets warm,mooi of uniek .Aan beide geliefden wou ik graag een tastbare herinnering overhouden maar helaas heb ik die kans niet gehad .Dus ik ging op zoek.. tot op de dag dat ik bij bodycasting terecht kwam.Dat was het ,dat ging ik doen.

Ik volgde een opleiding en ging ermee aan de slag.Ik ging men verdriet omzetten naar iets mooi uniek en kostbaar . Voor mij persoonlijk helpt dit nog dagelijks bij het verwerkingsproces. Een handcast is voor mij één van de meest waardevolle objecten die je aan je geliefde doen herinneren. Je kunt bijna letterlijk hun hand nog even vastnemen en je nog even heel dicht bij hen voelen.

Uit mijn verdriet heb ik de kracht geput om ook andere mensen te helpen bij het verwerken van hun verlies.
En elke afdruk bewerk ik vanuit men hartje en is handwerk en geen bandwerk.
En dankzij jullie kan ik mensen iets geven voor eeuwig…

Fijn weekend en tot Maandag .
Xjes
Hyacintha