Mission …. possible

Hello allemaal, Ik hoop dat jullie hebben kunnen genieten van het weer van afgelopen weekend. Ik wordt van zulke zonnestraaltjes enorm energiek. Na een winter grijs en grauw vind ik dit best wel aangenaam. Maar ik veronderstel jullie ook . De vogeltjes die s morgens fluiten de dagen die langer worden maar vooral de mensen die ook beter gehumeurd worden. Ik vind dat zo een weer mensen altijd vrolijk maakt . Ook mezelf .. da gaat alles wat vlotter en dan bruis ik van de energie.Ik zat zo op een zonnige dag vorig jaar op men kantoor administratie te doen . Toen  ik bij men volgende opdracht terecht kwam. Ik had een berichtje via men Facebookpagina ontvangen van Christel.

Christel was een dame die  heel ver weg woonde en graag een afdruk wenste van een hand. Maar daar de afstand zover was was het voor haar niet haalbaar om een afdruk te komen maken . Ze vertelde me dat haar vader op pensioen ging en ze heel graag een mannenhand wenste die de job van haar vader weergaf. Ze wilde die dan ook afgegeven op haar papa zijn pensioenfeest. Ik had nog nooit een opdracht op afstand gehad meestal gebruiken mensen hun eigen handen die verwerkt worden tot een werk maar ik vond dit wel een heel origineel idee en uiteraard wilde ik deze missie wel aanvaarden . We bespraken de details en hoe het eruit moest zien en ik ging aan de slag. Ik nam een mannelijk model die de hand in de juiste houding moest houden en maakte er een afdruk van . Als ik de basisafdruk had van de hand stuurde ik hem door naar Christel.

Ze was enorm tevreden en ik mocht de hand afwerken in de kleur en met de attributen dat haar vader jaren gebruikt had in zijn job. Ik bestelde de artikels en ging ermee aan de slag. Een uitdaging laat ons zeggen in hoogte vorm maar na wat bloed zweet en tranen lukte het . Het gevraagde werk was klaar. We hadden eerst afgesproken om het te verzenden maar daar ik uit ervaring weet dat zulke stukken zo broos zijn leek me dat geen goed idee. Christel moest uren rijden alvorens ze hier zou zijn dus we spraken af dat ze de afhaling zou combineren met een dagje Bobbejaanland daar dit achter men hoek gevestigd is . Zo gezegd zo gedaan.. ze planden een daguitstap in met haar gezin en achteraf zouden ze het werk ophalen. Ik keek ernaar uit Christel haar reactie te zien bij het ophalen van het werk. Die dag iets later dan afgesproken stond Christel aan de deur .

Een dame vriendelijk goedlachs keek uit naar het werk dat ze speciaal voor haar vader had laten maken . Een echte verassing en uniek . Ze bekeek het langs alle kanten en ik pakte het stuk in . De dag van het pensioenfeest zou het werk op een podium overhandigd worden aan haar vader. Voelde me best wel trots dat dit gelukt was en ik dit werk heb mogen maken.

Ze stuurde me enkele foto’s van de overhandiging van het werk tijdens het feest en haar vader was super enthousiast . Voor die reacties doen ik het mensen sprakeloos zien bij het bekijken van hun werk. Als ik zulke reacties aankrijg of zien dan weet ik waarom ik hiermee gestart ben. Mensen iets uniek en tastbaar geven dat ze hun hele leven lang kunnen koesteren met hun hart.

Hebt u zelf een vraag of een idee dat je graag zou willen doen laat het me weten en ik ga geen enkele uitdaging uit de weg . Want zeg nu zelf … het leven is een uitdaging op zichzelf .

Wens jullie nog een stralende lentedag!

Xjes

Hyacintha