nederlandse grensbord

Over de grenzen …

Ik was al een tijdje actief toen ik een aanvraag kreeg vanuit Nederland.
Het was een aangename man die me contacteerde en me tekst en uitleg vroeg voor 3 handbeelden van 5 handen.

Het was bedoelt als aandenken aan zijn zus ,de dame was al enige tijd ziek en hij wilde dit laten maken . Nu doordat zijn zus ziek was was verplaatsing naar België onmogelijk wat ik wel begreep. Maar omdat de tijd ook liep maakten we vrij snel een afspraak en ging ik een dagje richting Nederland.
Daar werden we ontvangen in een rustig dorpje in een landelijk huisje.

De man die de afspraak maakte stond me op te wachten en we gingen samen naar binnen. Daar had ik het genoegen om The Fantastic 5 te ontmoeten,
en zo was het ook.. de mama , de broers , de zus en dan de ander zus die helaas getroffen was door een vreselijke ziekte. De bedoeling was om de handbeelden in combinatie te maken telkens 5 stuks. Elk beeld moest de band uitdrukken die ze samen hadden,, innig ,warm en zoveel liefde.
we bespraken de verschillende mogelijkheden en oefende erop los.

We werken in spiegelbeeld dus de combinaties moeten juist zitten voor het perfecte resultaat.
Ik kreeg drinken snoepjes en men zoontje die erbij was werd door de mama verwend. We voelden ons zo welkom wat het werk alleen maar aangenamer maakte. Na enkele uren hadden we de 3 afdrukken uiteraard met de nodige pauzes ertussen anders zou het voor mevrouw te vermoeiend zijn. De dame waarover het gaat was een topmadam ik had er een heel aangenaam gesprek mee en ze liet een indruk op me na . Zo sterk en zo positief en dan de warmte van haar zus mama en broers die haar hierdoor hielpen. Knap dat zulke families bestaan.

Na een aangename middag vertrokken we terug richting België en een week later goot ik de afdrukken.
Ze waren allemaal gelukt maar met wat werk aan 5 handen x3 is niet niks.

Deze 3 grote projecten staan nog in men atelier en worden de knapste werken ooit, Ik wil de warmte ,band en liefde ook in deze stukken uitdrukken zodat ze elk een heel mooi aandenken hebben aan hun lieve zus die inmiddels over hen waakt …
Ik ben blij dat ik deze mensen heb leren kennen en ben ervan overtuigd dat dit een vriendschap is voor het leven. Ben ze zo dankbaar dat ik die intense momenten van hun band mocht vastleggen …

En aan iedereen die dit leest wil ik zeggen alles is vervangbaar behalve je eigen bloed… dus koester de goede momenten!

Xjes
Hyacintha