Vanmorgen… een telefoontje waar ik stil van werd

Goedemiddag lieve volgers ,

Ik moest effe dit van me afschrijven en wilde dit met jullie delen . Vanaf vandaag hebben we dus nieuwe maatregels voor horeca enz.. wij mogen nog werken onder voorgeschreven maatregels en dit kan op een veilige manier .

Nu vanmorgen kreeg ik om 9.25 een telefoontje waar ik nu nog enkele uren later best heel stil van ben .

Een hele lieve warme stem belde me op en vroeg me of ze heel snel nog een afspraak kon maken. Nu de kerstdrukte stillaan op gang aan het komen is is dat uiteraard geen probleem maar we nemen nu ook maar beperkte aantal afspraken per week aan om iedereen op een veilige manier te kunnen ontvangen . De lieve warme stem was een dame op leeftijd die me zei ja mevrouw ik ben bang .. bang dat we geen kerstgeschenken gaan kunnen kopen omdat de cijfers weer oplopen .. bang dat ze weer enkele weken alleen zou gaan zitten .. bang om geen kerst te kunnen vieren met haar kinderen .. de eerste lockdown had deze dame duidelijk getekend en ze vertelde me haar verhaal .. ze woonde alleen en kreeg enkel haar kinderen en kleinkinderen te zien na de lockdown in shiften . Ze kon nu ook haar dagelijks kopje koffie ook niet meer gaan drinken om zo eens buiten te komen en mensen te zien . Haar kopje koffie om 15.00 is zo belangrijk en pakken ze af ..

Mevrouw zei ze ik wil men kinderen en kleinkinderen kunnen vastpakken wanneer ik wil niet en wanneer het mag ik wil hun handen kunnen voelen ik wil me niet alleen voelen . Ik sprak met haar af dat we deze maand de dingen die ze zou graag wenst nog zullen maken .. ze komt met haar kinderen en kleinkinderen langs ..zodat als er geen kerst zou zijn .. of geen winkels open .. of ze niemand zou mogen zien toch nog een heel mooie onbetaalbaar iets heeft.

De dame en ik hebben een uurtje gepraat en heb vooral geluisterd .. en ik zei haar kijk ik zal je af en toe eens een berichtje sturen en horen met je gaat want niemand maar ook niemand moet zich alleen voelen mevrouw.

Na dit telefoontje ging ik zitten bij een kopje koffie en ik begon na te denken .. ja wat als er nog volgen die dicht moeten doen ? Wat als mensen weer niemand gaan mogen zien ? wat als er inderdaad geen gewone gezellige kerst zou gevierd kunnen worden ? De gedachten zitten al een hele dag in men hoofd .. daarom begrijp ik ook heel goed waarom deze dame me belde .. het tastbare .. haar familie.. het belangrijkste in haar leven .. moet bij haar zijn elke moment telt nu in deze periode .

Ik ben ervan overtuigd dat zij niet de enige is die zich alleen voelt in deze dagen .. En wie weet wat ons te wachten staat .. ik hoop alleen dat mevrouw geen gelijk ga hebben .

De warme oproep laat me denken maar ik ben ervan overtuigd dat zij niet de enige is de me nog zal contacteren ..

En dan ben ik enorm blij dat we de pijn en het gemis of het vroege of late kerstcadeau toch nog kunnen maken .

Fijne dag iedereen en aub doe voorzichtig maar geniet !!

Xjes Hyacintha