Veelzijdig zijn… zo leuk in onze branche

Goedeavond Iedereen,

Hoe gaat het met iedereen ? Hopelijk alles okee en komt stilaan jullie leven ook weer op gang.

Ik wilde vandaag schrijven over het veelzijdig zijn in onze branche. 2 Jaar geleden begonnen we met Hand & Body Casting en we zijn gestart met ja ja het maken van 2 handen . Een hand van een vader met dochter . Het was vooral enorm spannend dit te mogen doen . Onze eerste klanten onze eerste indruk .. Spannend vond ik dat. We maakten de mal en deze lieten we dan drogen en enkele dagen erna konden we deze bewerken en afwerken. Elk gevoel zetten we om in een afdruk de band tussen de vader en dochter die onbreekbaar was zette we om in een mooi uniek tastbaar stuk. De klanten waren enorm tevreden .Dus er volgden nog handbeelden  met 2 ,3,4, en zelfs 5 personen . Telkens een. verhaal dat we omzetten in een beeld en een gevoel dat we op dat moment vastlegde in beeld. Op verplaatsing gaan deden we in het begin niet veel maar stillaan wordt de vraag hiervan groter en groter en kan je ons tegenkomen in rust en verzorgingstehuizen (voor de coronacrisis) nu wachten we op de nationale veiligheidsraad die als ze beslissingen nemen in die richting we dan ook terug aan de slag kunnen . Op dit moment is er al een wachtlijst voor mensen die ons als achter de rug is ons gevraagd hebt langs te komen voor een handbeeld met de oma ,mama ,opa enz indien u dit zelf wenst mag u me hierover steeds contacteren en dan bespreken we de details van hoe en wat we dan te werk zullen gaan en wachten we op groen licht maar we leggen omdat de vraag groot is die lijst alvast aan .

Erna kwam de vraag voor babyhandjes en voetjes de kleine baby’s die hier met de mama’s en papa’s reeds op bezoek kwamen zijn inmiddels al wat groter en de ouders hebben nog steeds de kleine handjes en voetjes waar ze vol verwondering naar kijken. Uiteraard is werken met baby’s en kleine kindjes helemaal anders dan met volwassen of kinderen. De manier van aanpakken en rust creëren is heel belangrijk daar een baby heel snel dingen aanvoelt. Het moet een unieke ervaring worden voor jong en oud. Daarom pakken we dit op een rustige manier aan en maken we er een leuke intieme gebeurtenis van tussen ouders en kind waaraan wij ons steentje mogen bijdragen. Kort erna kwamen de honden aan de beurt een hondenpoot en baasje een band dat voor het leven werd vereeuwigd aar de hond naar de hemel moest en het baasje hem voor altijd bij hem wou houden.

Hetgeen onze creativiteit telkens een boost geeft is de verhalen ,reacties en ideeën realiseren om zo onze klantjes telkens weer een handgemaakt uniek stuk te bezorgen met daaraan hun verhaal.Ook Paardenliefhebbers vinden hun weg stilaan naar onze studio om een paardenbeen van hun grote zware vriend te laten maken . Deze maken we dan op locatie en hebben en verleggen we zelf ook onze grenzen. Wat het telkens leuk maakt dit te mogen en kunnen doen. Het werken in maneges en kunnen samenwerken met hoefsmids is uiteraard ook leuk daar we dan ook weten wat de paarden kunnen en hoe ze zijn in omgang. Dat is uiteraard belangrijk als je met die dieren gaat werken. Laat  ons zeggen dat net zoals ieder mens ook elk dier zijn eigen karakter heeft en de manier van aanpakken is absoluut prioriteit.

Ook zijn sommige gevoelens maar tijdelijk bijvoorbeeld een zwangerschap . Een periode van vreugde en emoties en geluk die elke ouder hoe dan ook vastgelegd wil zien in een foto,echo,en nu zelfs een beeld . Een vrouwenlichaam is een mooi artistiek stuk dat in die periode zeker verdiend om vastgelegde te worden in een artistiek stuk voor altijd.Want iedereen is specaal op zijn eigen unieke manier dat is hetgeen ik men kinderen leer en ik het ook zie. 

Wat ik jullie eigenlijk wil vertellen is dat onze job ons meer is dan alleen maar handbeelden ,bustes ,hondenpoten enz het gaat over het maken van herinneringen die telkens weer onbetaalbaar zijn om ze te hebben omdat ze achter elk stuk wel een verhaal en heel veel gevoelens . En dat we heel blij zijn dit dag in dag uit te mogen waarmaken . Elke dag leren we bij en verleggen we onze grenzen en gaan we tot het uiterste om u een mooi en uniek te geven . Bedankt daarvoor onze passie is uw gevoel . En hopelijk zien we elkaar eens in onze atelier voor u verhaal .. wat ik ben zeker dat ook dat uniek is !!

Warme groetjes ,

Hyacintha